Τα φασόλια μπορούν να καλλιεργηθούν στα περισσότερα εδάφη, αλλά προτιμούν ένα ελαφρύ καλά στραγγιζόμενο έδαφος όπως είναι το εύφορο έδαφος της πεδιάδας των Φαρσάλων. Φυτεύονται όταν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος του παγετού και το έδαφος έχει ζεσταθεί λίγο. Για όλες τις ποικιλίες φασολιών, ο ζεστός ήλιος και η καλή κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των φυτών είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των φυτών. Διάφορες ποικιλίες φασολιών έχουν προέλθει από διάφορες περιοχές σε όλο το κόσμο. Η παλαιότερη ένδειξη καλλιέργειας φασολιών, πιστεύεται ότι έχει βρεθεί μέσα σε μια σπηλιά στις Περουβιανές Άνδεις.
Οι Έλληνες πάντα είχαν μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τα όσπρια και αποτελούν ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης από τα φυτικά τρόφιμα, έχουν ελάχιστα λιπαρά, πολλούς σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, αρκετό κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες. Διατηρούνται καλύτερα σε σκοτεινό και ξηρό μέρος σε ένα πάνινο σακουλάκι για να μπορούν να αναπνέουν.
- ΑΠΟΘΕΜΑ: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
- ΚΩΔΙΚΟΣ: ΔΦ.032