Ο ξινόχοντρος είναι ένα παρασκεύασμα που συνδυάζει με ιδιαίτερο τρόπο την πρωτεΐνη από το γάλα και τους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες από το αλεσμένο στάρι που περιέχει. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι στη Κρήτη χόντρος ονομάζεται το χοντροαλεσμένο ή πιο σωστά το σπασμένο σιτάρι. Ο χόντρος χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά φαγητά της κρητικής κουζίνας.

Ο ξινόχοντρος τώρα χρησιμοποιείται και αυτός σε πάρα πολλά γεύματα και μαγειρεύεται πολύ εύκολα. Για να καταλάβετε την αγνή και ιδιαίτερη γεύση του αρκεί να τον βράσετε με λίγο νερό και ίσως λίγο λάδι. 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ(ΚΑΤΣ) 500ΓΡ

  • Κωδικός Προϊόντος: ΚΨ.122
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 5,90€