ΜΕΝΟΥ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ ΣΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Λίγα λόγια για εμάς

Τυριά βούτυρα καρατζας


Ο Απόλυτος Ειδικός στα Παραδοσιακά Ελληνικά Τυροκομικά Προϊόντα

Το 1930 ο Εμμανουήλ Καρατζάς, Πειραιώτης καταγόμενος απ’τον Καραβά Κυθήρων, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα στήνοντας με τον αδελφό του Παναγιώτη στην κεντρική αγορά του Πειραιά το πρώτο μαγαζί Αφοι Καρατζά. Λάτρης ο ίδιος των τυροκομικών προϊόντων, πολύ σύντομα κατάφερε να αποκτήσει τη γνώση και την εμπειρία που χρειάζεται για να επιλέγει προσωπικά τα αγαπημένα του τυριά από συγκεκριμένους παραγωγούς που… ήξεραν καλύτερα από άλλους να αναδεικνύουν τις γευστικές αρετές του προϊόντος τους.

Το 1932. Μόνος του τώρα, μεταφέρθηκε στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Σοφοκλέους για να γοητεύσει την κεντρική αθηναϊκή αγορά με το ταλέντο του στην επιλογή των γευστικότερων τυριών. Η ταμπέλα τώρα έλεγε Τυριά Βούτυρα ΚΑΡΑΤΖΑ και είχε σήμα τον Μιχαλάκη (ο πρωτότοκος γιος του) να κουβαλάει τα τυριά που έφερνε απ’τα χωριά στο κοφίνι του. Τα γευσιγνωστικά ταξίδια του σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας ήταν η μεγάλη του αγάπη. Εκεί, μέσα στα χρόνια, συνέλλεξε και καλλιέργησε τα κριτήρια επιλογής των καλών τυριών, αλλά και των καλών παραγωγών, δημιουργώντας σχέσεις που καρατάνε ακόμα και σήμερα!

Όπως ήταν φυσικό επόμενο, και οι 2 γιοί του Εμμανουήλ Καρατζά μυήθηκαν στην αγάπη του για το καλό τυρί και στα κριτήρια επιλογής τους από πολύ νωρίς. Έτσι, το 1953, όταν σε ηλικίες 18 και 14 χρόνων αντίστοιχα ανέλαβαν το μαγαζί του πατέρα τους, ήταν πανέτοιμοι να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση αλλά και τα ταξίδια ανεύρεσης παραγωγών και τυριών.


Η Ευγενία-Νίκη Καρατζά είναι εγγονή του Εμμανουήλ και κόρη του μικρότερου γιου του, Κωνσταντίνου Καρατζά. Ακολουθεί από τα 16 της χρόνια τα χνάρια της οικογένειας Καρατζά. Το 2002 ίδρυσε υποκατάστημα στην Πλατεία της Μεταμόρφωσης, διαδίδοντας αλλά και υπενθυμίζοντας και στα βόρεια προάστια τα παραδοσιακά, αυστηρά κριτήρια επιλογής στα Ελληνικά υπέροχα τυριά.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, όλη η επιχείρηση Τυριά-Βούτυρα ΚΑΡΑΤΖΑ, θα περάσει εξ ολοκλήρου στα ήδη έμπειρα αλλά και μορφωμένα χέρια της και έτσι το κατάστημα Καρατζά περνάει την πύλη της 3ης γενιάς, διεκδικώντας δίκαια τον τίτλο του απόλυτου ειδικού στα ελληνικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα.Περιμένουμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας γνωρίσουμε από κοντά στο κατάστημα μας Αθηνάς 57 στην Βαρβάκειο αγορά.Με εκτίμηση,
Νικόλ Καρατζά